vrijdag 21 maart 2008

Een rustig dagje...

Het leek wel of het een gewone werkdag was vandaag, zo druk was het op de weg. Veel ongelukken en natuurlijk weer veel last van het weer bij de wegvervoerder. Die kreeg ook weer het vloeken en tieren van de "ik moet perse vier dagen ergens anders in de regen gaan zitten"-medemens te verwerken. Die had natuurlijk weer gedacht dat het wel mee zou vallen.
Dus liep alles helemaal vol. Rijkswaterstaat, camperend op de Moerdijkbrug, zag de tent alle kanten uit wapperen, zodat een gezellig weekend in het water zou vallen. Slimme automobilisten hoorden dit in het nieuws en trachtten massaal de brug te omzeilen. Hierdoor was het een chaos op veel wegen in Brabant, maar kon ik lekker doorrijden over de Moerdijkbrug.
Ik ben inmiddels weer thuis en blijf dat lekker ook. Als ik dan een slecht Paasweekend moet vieren, dan maar comfortabel. Alles liever dan hokken in een te kleine, zweterige camper ergens op een camping.

Werkgever niet aansprakelijk voor letsel heftruckchauffeur

De rechter heeft onlangs beslist dat een werkgever niet aansprakelijk is voor het hoofdletsel van een heftruckchauffeur. Het slachtoffer raakte gewond toen hij een laaddeur van een vrachtauto, die dichtsloeg door een windvlaag, tegen zijn hoofd aan kreeg.
Lees verder op Logistiek.nl

Raben opent nieuw dc in Polen

Logistiek dienstverlener Raben heeft in Polen een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen. Het pand is 26.000 vierkante meter groot en heeft 38 laaddocks met meer dan 36.000 pallets in hoogreksystemen. Klant Beiersdorf Groep, verantwoordelijk voor onder andere Nivea, is in een groot deel van het pand gevestigd.
Lees verder op Logistiek.nl

Rotterdam tweede haven voor spoorcontainers

De Rotterdamse haven is opgerukt naar de tweede plaats als het gaat om het vervoer van containers per spoor. Dit blijkt uit de cijfers die begin maart gepresenteerd werden op het internationale spoorcongres van het 'Verband Deutscher Verkehrsunternehmen' (VDV).
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Scheepvaart in Vlaanderen weer op gang

De scheepvaart op de Vlaamse waterwegen is gistermiddag weer op gang gekomen. Dat gebeurde na ingrijpen van Vlaams premier Kris Peeters en overleg met minister Geert Bourgeois (bestuur).
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

donderdag 20 maart 2008

De eerste dag afgerond

Iedere bezoeker heeft snel door dat mijn favoriete websites Logistiek.nl en NieuwsbladTransport.nl zijn. Iedere dag zal ik in ieder geval van deze websites de voor mij belangrijke content naar de blog verhuizen. In de toekomst zal ik zien of er ook andere sites zijn die ineteressante informatie bieden.
Morgen is er weer een dag en dus ook transport...

Samenwerking Norbert Dentressangle en Interbulk Group

De Franse logistiek dienstverlener Norbert Dentressangle en Interbulk Group hebben hun samenwerkingsverband op het gebied van het intermodale transport van bulkgoederen versterkt. De twee partijen hebben een akkoord ondertekend voor heel Europa voor het transport van vaste bulkgoederen per container.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Linde richt Heavy Duty divisie op

Met de oprichting van een nieuwe Heavy Duty Truck division, wil Linde Material Handling (onderdeel van de Kion-group) haar wereldwijde positie van zware containerhandling trucks versterken. Deze trucks worden in Merthyr Tydfil in Wales geproduceerd. Negentig procent van de productie is bestemd voor de export.
Lees verder op Logistiek.nl

Movexx importeert Italiaanse trekkers

De Nederlandse producent van elektrische trekhulpen, Movexx International uit Veenendaal, heeft onlangs het importeurschap verkregen voor de Fantozzi elektro trekkers. Deze vormen een aanvulling bovenop haar eigen lastverlichtende trekhulpen.
Lees verder op Logistiek.nl

Nederlands schip op Franse kust vlotgetrokken

Het Nederlandse schip Artemis dat op de Franse kust bij de Bretonse plaats Les Sables d'Olonne was vastgelopen, is donderdag vlotgetrokken. Dat heeft een woordvoerder van rederij Amasus Shipping, beheerder van het schip, gezegd.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

'Rotterdam moet gezondste haven ter wereld worden'

Rotterdam moet de gezondste haven ter wereld worden. Daarnaar streeft Patrick de Regt van het bedrijf Morgengezondweerop.nl. De komende maanden doet zijn onderneming met vier speciale medische bussen bedrijven in de haven aan, om de werknemers daarvan aan een gezondheidscheck te onderwerpen.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

China passeert VS als grootste luchtvrachtpartner

China is in 2007 voor eerst de Verenigde Staten gepasseerd als de belangrijkste luchtvrachtpartner van Nederland. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. Vorig jaar lag het vrachtvolume van en naar China op 330.000 ton. De hoeveelheid luchtvracht van en naar de Verenigde Staten bleef steken op 290.000 ton.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Rijverboden Goede Vrijdag en Pasen

Gedurende de komende feestdagen moet in een groot aantal landen rekening worden gehouden worden met rijverboden. Vanzelfsprekend blijven de (standaard) weekendrijverboden mede van kracht. Oostenrijk en Italië hebben voor Goede Vrijdag en Pasen zelfs aanvullende rijverboden ingesteld, meldt EVO.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Achmea bestrijdt vocht in zeecontainers

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea introduceert voor de transportsector in Nederland ‘de Box’. De Box reduceert hoge luchtvochtigheid en condensatie in zeecontainers tot een minimum en voorkomt daarmee schade aan producten. Van alle transportschades met zeecontainers is vocht in driekwart van de gevallen de belangrijkste oorzaak.
Lees verder op Logistiek.nl

Rijnhavens moeten capaciteitstekort zeehavens opvangen

Door de sterke toename van het containertransport zullen de grote zeehavens te weinig capaciteit voor logistieke diensten hebben. Deze taken zouden meer door de binnenhavens overgenomen kunnen worden, vooral door de havens aan de Rijn, meent de Duitse transportminister Oliver Wittke.
Lees verder op Logistiek.nl

Universal Music Group wil grip op digitale supply chain

Universal Music Group heeft besloten om Accenture in de arm te nemen om zodoende meer grip te krijgen op de digitale supply chain van het bedrijf. Universal Music Group wil via de digitale ondersteuning van Accenture de bedrijfsprocessen en systemen verbeteren en kunnen voldoen aan de enorme vraag naar digitale content.
Lees verder op Logistiek.nl

Verzekeraar komt met 'Box' tegen vocht in containers

Verzekeraar Centraal Beheer Achmea brengt in Nederland een apparaat op de markt dat hoge luchtvochtigheid en condensatie in zeecontainers tot een minimum beperkt en zo productschade voorkomt. De Box, zoals het toestel heet, is volgens de verzekeraar milieuvriendelijk en effectiever dan bestaande methoden. Van alle transportschades in zeecontainers is in driekwart van de gevallen vocht de oorzaak.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

De bijhorende video

Verladers in Europa dagen vrachtmaatschappijen

Europese luchtvrachtverladers willen de financiële schade door prijsafspraken onder de luchtvaartmaatschappijen op het gebied van de brandstoftoeslagen verhalen op de schuldige bedrijven. Ze overwegen een civiele rechtzaak in de VS. De European Shippers Council (ESC) onderzoekt de mogelijkheden om zich aan te sluiten bij lopende civiele rechtzaken die ladingaanbieders in de Verenigde Staten tegen een groot aantal carriers hebben aangespannen.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Noord-Holland trekt plan zesde baan Schiphol in

Het provinciebestuur van Noord-Holland heeft onverwacht een voorstel ingetrokken dat de aanleg van een zesde start- en landingsbaan op Schiphol, parallel aan de Kaagbaan, mogelijk maakt Dat voorstel, van gedeputeerde Ton Hooijmakers, voorzag in een verlenging van de zogenoemde ruimtelijke reservering voor de extra baan in het streekplan. Dat is nu ingetrokken. Verkeersminister Camiel Eurlings reageerde verrast.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Groei containeroverslag Azië vlakt af

De hoge groei van de containeroverslag in de grootste havens van Azië lijkt wat af te vlakken. Dat is de teneur op de Terminal Operators Conference (TOC) Asia, die dit jaar in Shanghai wordt gehouden. Containerstuwadoor PSA meldt een daling van de groei in de overslag van 13 procent in januari tot 9 procent in februari op zijn thuisbasis in Singapore.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl

Veetransport 'nu snel diervriendelijk'

Veevervoerders denken per 1 april te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen voor veetransporten. Er is een nieuw kwaliteitssysteem voor dierwaardig vervoer ontwikkeld dat op die datum van kracht wordt. Het moet het welzijn van dieren tijdens transport waarborgen. Veevervoerders zijn niet verplicht aan het systeem mee te doen, maar dan worden ze veel zwaarder gecontroleerd.
Lees verder op NieuwsbladTransport.nl